Dei nyaste sakene kjem fyrst på nett!!

Transistor

Hardt, raskt og tungt

Bøs eneste Metallfest er tilbake for å bringe glede og hardrock til folket. Transistor ble første gang arrangert i 2005 og skulle være et prosjekt som skulle fremme metal og hardrock i periferien. Med noen få unntak har det vært et årlig arrangement på Kroa i Bø, arrangert av FriMusikkensVennerNå! Ambisjonene er at denne metalhelgen skal bli et anerkjent og respektert metall-arrangement på tvers av fylkesgrenser, og det er det på god vei til å bli! Med tidligere band på spillelisten som: Vreid, 1349, Blood Tsunami og Taake har Transistor klart å vise at det går an å få store metalband til bygda. I 2013 kan vi med god grunn påstå at dette blir en av de beste metalfestene vi har gleden av å arrangere! Programmet for 2013 er intet mindre en fremvisning av noe av det beste Norsk hardrock og metal har å by på til dags dato. Det blir to dager med fest og moro og all den harde musikken vi vet dere har ventet på.

Her er bandene dere kan glede dere til:

Aura Noir:

Er du av typen som digger gammel Trash-metal som Slayer og Kreator? Da er Aura Noir noe for deg. Selverklært som Norges styggeste band, er Aura Noir noe av det røffeste og hardeste du kan få sett live fra den norske metal-scenen. Siden debuten deres i 1993 har de gledet metalhjerter fra Tyskland til Polen, fra Frankrike til Hellas med sin karakteristiske Black/Trash-musikk. Med medlemmer fra både Dødheimsgard, Mayhem og Enslaved skal det ikke stå på scene- og musikalsk erfaring fra disse gutta.

Purified in Blood:

PiB er et av de «nye» metalbanda som du burde ha bitt deg merke i hvis du ikke allerede har gjort det. De begynte i 2003 og vant Alarmprisen i 2006 som Beste Liveband foran giganter som Turbonegro og Madrugada. De ble oppløst i 2007 og gjenforent i 2008 med ny slagkraft og musikk som fikk de fleste kritikere til å growle i kor. Under Black Skies er nesten en bauta å regne innen sjangeren, og Purified in Blood har vist gang på gang at de er på vei til å bli en av de virkelige store innen hardcore-metalscenen.

Blood Command:

Er det ett band i Norge som det er vanskelig å sette fingeren på, så er det Blood Command fra Bergen. De har blitt klassifisert som både punkrock, deathpop, bloodcore og artpunk. Det som derimot er sikkert å si om Blood Command: de lager liv som du aldri har opplevd på en punkekonsert før. Sangene deres vil få deg til å nikke i takt alt nakkemusklene dine orker samtidig som du vil få en ukontrollerbar lyst til å danse. Bandet har blitt allemannseie etter å ha blitt P3-aktuelle med singelen fra den nye plata, High Five for Life og vi kan love feststemning med Blood Command på scenen!

Deathcrush:

Dette er en av de uslipte diamantene innen norsk hardrock og virkelig noe du bør få med deg hvis du er ute etter ett nytt favorittband. De har fått stor anerkjennelse i undergrunnscenen og alle som så dem live på Roskilde eller Øyafestivalen 2012 vil si seg enig i at de er på vei oppover. Ukompromissløs psychrock som vil få deg til å stå igjen med følelsen av at du har blitt slått rett i mageregionen. På en bra måte. Hard musikk sånn som det skal spilles, konserten med Deathcrush er absolutt noe du ikke kan gå glipp av.

Mindgrinder:

Telemarksbandet Mindgrinder er kanskje et kjent navn blant mange lokale. Men for de som ikke har hørt om dem, så er Mindgrinder noe av det feteste som har kommet fra Notodden siden Emperor og Zyklon. Siden 2004 har de delt ut Death/trash til befolkningen og har i tillegg delt scene med storheter som Testament og Behemoth. Støtt ditt lokale Metalband!

FriMusikkensVennerNå!

Frimus! er ett av underutvalgene på Kroa som ligger under Kro og Kultur som er hovedstyret. Det er vi som booker musikk av den hardere sorten, og indiebanda som en dag kommer til å bli store. Av navn som Frimus har ordnet til Kroa, har vi: Turbonegro, Madrugada, Motorpsycho og Kings of Convienience. De har alle stått på scenen i Bø.

Støy på landet!